Een ode aan de erotische fantasie

Uw erotische fantasieën van A to Z: ‘Het korte rokje van een collega kan mijn gedachten al doen afdwalen, en ik val niet eens op vrouwen

 

Illustraties: Jan Bosschaert

 

Sex sells, maar erotiek is vandaag ver te zoeken. Hoewel fantaseren deel uitmaakt van begeren en beminnen, schamen we ons voor onze geile hersenspinsels. Makerscollectief Stichting Nieuwe Helden sprokkelde een jaar lang erotische fantasieën in Vlaanderen en Nederland. De resultaten van dat grootse onderzoek worden binnenkort op Theater Aan Zee gepresenteerd, maar bij wijze van voorspel krijgt u nu al een bloemlezing van mooie, prikkelende en ontroerende fantasieën.

 

 

‘Over mijn erotische fantasieën praten?’ vroeg de man, gehuld in weinig meer dan een lederen harnas. ‘Oei, nee, dat is me toch te persoonlijk.’
Behalve op erotica- en huishoudbeurzen, vatte Stichting Nieuwe Helden het voorbije jaar post op talrijke muziek- en kunstenfestivals in Vlaanderen en Nederland om er erotische fantasieën te verzamelen. Toevallige voorbijgangers werden uitgenodigd in de tot opnamestudio omgebouwde caravan om er anoniem hun fantasie de vrije loop te laten. Behalve de obligate trio’s en tepelklemmen passeerden ook minder sexy, maar net zo belangrijke onderwerpen de revue: taboe, schaamte, sleur.

De geluidsopnames van al die getuigenissen maken deel uit van ‘Yes, Please!’, een multimediale ode aan de erotische fantasie via podcast, een wetenschappelijk onderzoek én een performance. Die is binnenkort te zien op de planken van Theater Aan Zee, en nu al voor u verpakt in een sensueel pretalfabet.

 

ACHTER HET STUUR

 

LIZETTE (62) «Op zondag ging mijn vader altijd uitgebreid in bad. Dan draaide hij loeihard Beethoven terwijl hij naakt door de gang liep. Verschrikkelijk vond ik dat, om die enorme lul van hem heen en weer te zien bengelen. Dat is mijn eerste anti- erotische herinnering. De seksblaadjes daarentegen die ik als prille tiener onder het bed van mijn broer vond, triggerden wél mijn seksuele fantasie. Ik zag toen van alles dat ik zelf nog niet gedaan had, heel spannend allemaal. Eén keer kwam mijn broer per ongeluk mijn kamer binnen toen ik met me- zelf aan de slag was boven zijn blaadjes. O, wat schaamden we ons allebei (lacht).

»Ik herinner me nog dat toen mijn zoon en een vriendje – beiden waren een jaar of 10 – klaagden dat ze zich verveelden, ik hun bij wijze van grapje aanraadde gewoon samen gezellig te gaan rukken. Ik heb hen de rest van de namiddag niet meer gehoord (lacht). Wat fijn dat mijn zoon er zoveel vrijer mee omgaat dan ik destijds, dacht ik toen.

»Tegelijk merk ik wel een verpreutsing op. Mijn kinderen blijven keurig bij één vriendje of vriendinnetje: ze voelen blijkbaar niet de behoefte om te experimenteren. Toen ik jong was, wisselde ik juist voortdurend van bedpartner.

»Mijn dochter van 21 is nog nooit klaargekomen. Ze vindt de seks met haar vriend maar niks. Ik heb haar aangeraden zelf op verkenning te gaan. Zelfbevrediging is echt belangrijk om een goede band met je eigen lichaam op te bouwen. Maar op één of andere manier weet ze niet waar te beginnen, ze is echt bang voor masturbatie. Zonde, vind ik dat. Zelfbevrediging is voor mij misschien wel belangrijker dan seks zelf. Waarover ik juist fantaseer wanneer ik mezelf bevredig, kan ik zelfs mijn man niet toevertrouwen. Het is te confronterend, omdat
ik weet dat het allemaal wel wat spannender zou kunnen bij ons in bed. Seks met mijn partner is eerder een bevestiging van onze bijzondere band dan dat het echt een grootse belevenis is.

»Soms zit ik in de auto en ben ik zonder enige aanleiding plots helemaal opgewonden. Dan bevredig ik mezelf gewoon achter het stuur – heerlijk. Geen enkele man met wie ik ooit geslapen heb, heeft dat genot al kunnen evenaren. Daar heb ik vrede mee genomen, al vraag ik me soms af of het toch niet een beetje lui of zelfs laf is om niet verder op onderzoek te gaan. Aan jezelf toegeven dat je met de jaren gewoon minder zin hebt, is best moeilijk. En laten we wel wezen, seks is vaak ook een hoop gedoe; dan doe ik het liever zelf.»

 

BDSM

 

PETRA (58) «Een jaar of negen geleden heb ik bdsm ontdekt, wat staat voor bondage, dominantie, sadisme en masochisme. Maar bdsm is allang geen masker meer dat ik alleen opzet wanneer ik aan het spelen ben, het is een heuse levensstijl geworden. Al mijn vrienden komen ook uit de scene. Bijna dagelijks bespreken we onze laatste belevenissen of plannen we nieuwe sessies. Weken op voorhand fantaseer ik al over wat me te wachten staat – ik beleef er veel voorpret aan.

»Ik kan makkelijk switchen van rol, maar momenteel geniet ik ervan me onderdanig op te stellen. Onlangs bezocht ik een feestje met mijn meesteres. Daar leerde ik een leuke nieuwe meesteres kennen, die me meteen uitnodigde voor een spanksessie in de kelder. Toen ik weer boven kwam, heb ik als straf voor mijn afwezigheid nog eens een flink pak slaag van mijn eigen meesteres gekregen.

»Mijn meest opwindende ervaring – ik denk er nog vaak aan terug – was hele- maal vacuüm gezogen worden in een latex bed. De druk wordt gelijkmatig over je hele lichaam verdeeld waardoor je helemaal gevangen zit. Als ADD’er word ik daar erg rustig van.

»Ik ben vrij open: veel collega’s zijn op de hoogte van mijn bdsm-bezigheden. De maatschappij moet mijn seksualiteit respecteren, net zoals ik ook respecteer dat niet iedereen zijn seksualiteit op mijn manier beleeft. Mij zul je niet iemand met een zweep zien bewerken op straat, net zomin ik tegen een moslim over bondage zal beginnen.»

 

 

 

 

COLLEGA’S

 

SARAH (36) «Hoewel ik gelukkig ben met mijn vriend, fantaseer ik vaak over seks met andere mensen. Ik schaam me best dat die fantasieën zo vurig zijn, vooral omdat de passie toch wat uit onze relatie verdwenen is. Ik zou mijn fantasieën wel met hem willen delen, maar ik merk dat het gevoelig ligt. Het is wel mijn doel om ze bespreekbaar te maken, maar ik moet het voorzichtig aanpakken. En zelfs dan zou ik geen namen durven te noemen. Daar voel ik me te onzeker over, vooral omdat ik meestal over collega’s fantaseer.

»Om één of andere reden zijn het meestal mensen uit mijn werkomgeving die me opwinden. Misschien omdat we dezelfde interesses delen? Mijn crushes zijn meestal ook mensen die een eigenschap hebben die ik zelf ook wil. Fantaseren geeft me de gelegenheid op onderzoek uit te gaan, zonder vreemd te gaan. Maar ik vrees dat de waarheid mijn vriend zou beledigen; hij zou denken dat hij tekortschiet.

»Er rust nog een te groot taboe op erotische fantasieën, zeker als je in een langdurige relatie zit. Het is alsof je dan niet eens meer mag dénken aan seks met anderen. Zelfs onder vrienden kijk ik uit wie ik mijn fantasieën toevertrouw en wie niet.»

 

EXHIBITIONISME

 

BASHIR (37) «Zoals ik me als componist in allerlei scenario’s moet inleven om goede muziek te maken, zo ben ik ook op erotisch vlak erg vindingrijk. Voor mij is er niks opwindender dan op voorhand samen een sexy scenario uit te denken. Dat gebeurt meestal per chat, want ik vind het makkelijker om mijn verlangens op te schrijven dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Ik stuur haar de details van wat ik in gedachten heb, waarop zij haar eigen wensen toevoegt. Wanneer we eindelijk afspreken, voeren we dan stap voor stap ons scenario uit.

»In mijn favoriete erotische experiment, dat ik al meermaals heb uitgevoerd, draait alles om een soort argeloos exhibitionisme. Zo bel ik om te beginnen bij mijn date aan terwijl mijn geslacht al uit mijn broek hangt. Aanraken mag nog niet, dus kijken we enkel naar elkaar. De kleding die zij draagt, is erg belangrijk. Meestal vraag ik haar een kort rokje aan te trekken, zonder ondergoed. Zo kan ze zichzelf op een achteloze manier aan mij blootgeven terwijl we samen op haar sofa plaatsnemen.

Die nonchalance is cruciaal voor mijn fantasie. Op de bank praten we terloops over onderwerpen die allesbehalve erotisch zijn, zoals de opgeslagen prijs van tomaten. Terwijl we over koetjes en kalfjes blijven kletsen, beginnen we elkaar geleidelijk aan te strelen. Zo vind ik het erg opwindend als zij midden in ons gesprek opstaat om met haar vagina tegen mijn gezicht te wrijven. Dat vormt dan het startpunt voor de daadwerkelijke seks, die vergeleken met het voorspel best wat conventioneler mag zijn.

»Zulke fantasieën geven me een groot gevoel van vrijheid. Ik kom uit Iran, waar seks een groot taboe is. Elk seksueel contact moest ik verbergen – niet alleen voor mijn ouders, maar ook voor buren of toevallige voorbijgangers. De gordijnen van mijn slaapkamer hield ik altijd dicht, op eender welk tijdstip. Zo kon niemand me verklikken bij de overheid.

»Toen ik tien jaar geleden naar Europa kwam, ging een nieuwe wereld voor me open. Plots was ik vrij om mijn seksleven te beleven zoals ik zelf wilde. Waarschijnlijk geeft het me daarom vandaag zoveel genot om me zo vulgair te gedragen als ik maar wil; ik hoef mijn seksualiteit niet langer te verstoppen.»

 

FEMINISME

 

MYRTHE (26) «Ik fantaseer best vaak. Soms vraag ik me af of anderen evenveel aan seks denken als ik. Het korte rokje van een collega kan mijn gedachten al doen afdwalen, en ik val niet eens op vrouwen. Het dagelijkse leven zit vol sensuele momenten, waarom zou je jezelf daarin beperken?

»Meestal fantaseer ik vóór ik op een date ga, maar evengoed gebeurt het tijdens. Dan zitten we naar een film te kijken, en stel ik me voor hoe ik op hem kruip en hem de kleren van het lijf ruk. Dat het waarschijnlijk niet kan of zal
gebeuren, maakt het des te spannender.

»Een terugkerende fantasie waarmee ik mezelf opwind als ik alleen ben, is die waarin ik acht uur lang oraal bevredigd word door iemand die zich volledig aan mijn genot wijdt. Zijn enige missie is mij heel intens te laten klaarkomen; verder wil hij helemaal niets van mij. Dat verlangen heb ik trouwens al eens opgebiecht, aan de persoon met wie ik toen aan het daten was. Met succes: het heeft weliswaar geen acht uur geduurd, maar hij was wel de eerste in lange tijd die me liet klaarkomen.

»Direct zijn over je verlangens vind ik heel aantrekkelijk. Toen mijn relatie op de klippen liep en ik voor het eerst in lange tijd weer begon te daten, merkte ik dat mannen daar vaak net zo verlegen over zijn. Uiteraard heb ik zelf ook fantasieën die ik minder makkelijk onder woorden kan brengen. Zo ben ik al een tijdje in de ban van shibari, een Japanse vorm van bondage. De totale overgave en kwetsbaarheid ervan trekken me aan. Maar als jonge vrouw die zichzelf een feministe noemt, is het best moeilijk om toe te geven dat je het enorm geil zou vinden om als één of ander weerloos hert volledig opgeknoopt te worden. Hetzelfde geldt voor mijn bdsm-fascinatie. Zelf waag ik me er voorlopig nog niet aan, maar wanneer ik porno kijk, maak ik graag uitstapjes naar dat genre. Juist omdat ik het zo radicaal vind, vrouwen die de controle volledig uit handen geven.

»Ik heb ook een fantasie die eigenlijk niet door de beugel kan. Zo stel ik me soms voor hoe een grote groep mannen me zo begeert dat ik helemaal opgeslokt word door hun verlangen. Groepsverkrachting dus, maar dan wel door aantrekkelijke, door mij uitgekozen mannen. De groep walst bruut over mijn initiële twijfels; zij beslissen gewoon voor mij dat ik het wil. Toch ziet het er in mijn hoofd niet uit als een pornografische gang bang. Ik stel me eerder voor dat ik door één van hen genomen word terwijl de rest toekijkt en braaf zijn beurt afwacht (lacht). Die fantasie is eigenlijk een verlangen om totaal begeerd te worden. Maar met een bedpartner deel ik zoiets niet, het klinkt zo verkeerd.

»De kloof tussen hoe ik binnen en buiten de slaapkamer behandeld wil worden, is vrij groot. Uiteraard verwacht ik respect van mannen, maar in bed mag het al eens wat minder respectvol.»

 

 

 

LYCRA

 

DENNIS (29) «Ik kick op strakke sportbroekjes. Ik hou ervan dat de elastische
lycrastof alle lichaamsvormen duidelijk benadrukt, dat stelt de voyeur in mij tevreden. Als ik op straat een vrouw in zo’n broekje zie, maak ik daar een mentale foto van, om achteraf in de slaapkamer mee aan de slag te gaan. Die fetisj stamt uit mijn middelbareschooltijd, toen de vrouwelijke anatomie nog veel geheimen voor mij had en het meisje waar ik een crush op had vaak zo’n broekje droeg.

»Nog beter wordt het als ik het broekje ook mag aanraken. Ik lik ook graag aan zo’n broekje, of wil eraan ruiken. De zachte lycra laat veel verkenning toe. Het is ook lekker er tegenaan te schuren, het geeft net iets meer gevoel bij het droogneuken dan wanneer ze een jeans aanheeft.

»Als ik in m’n eentje naar porno kijk, heb ik geen enkel probleem om een erectie te krijgen, maar met z’n tweeën gaat dat soms wat moeilijker. Maar mijn vriendin weet dan wat haar te doen staat: een sportbroekje aantrekken. Dat helpt altijd.»

 

MAAGD

 

JONAS (18) «Als één van de enigen van mijn vriendenkring ben ik nog maagd. Ik ben daar lang erg gefrustreerd over geweest, maar ondertussen heb ik er min of meer vrede mee.

»Op school werd ik vaak gepest om mijn zachte karakter en vrouwelijke uiterlijk. Ik ben niet de typische stoere, gespierde man. Wanneer ik leeftijdsgenoten hoor opscheppen over meisjes die ze hebben ‘binnengedaan’, draait mijn maag om. Zo spreek je toch niet over je medemens?

»Vroeger durfden er weleens mannen in mijn fantasie op te duiken, maar zulke gedachten heb ik bewust snel de kop ingedrukt. Had ik dat niet gedaan, dan was ik nu waarschijnlijk bi- of homoseksueel. Ik heb mezelf ook de discipline opgelegd om tijdens het masturberen niet over meisjes te fantaseren die ik persoonlijk ken. Dat vind ik respectloos: die meisjes hebben mij geen toestemming gegeven om op hen te geilen.

»Wanneer ik masturbeer, stel ik in mijn hoofd mijn ideale meisje samen. Zo vind ik nu bleke, alternatieve meisjes heel mooi. Gisteren nog fantaseerde ik over hoe zo’n meisje met porseleinen huid in niets meer dan een klein slipje op mijn schoot zit en ik haar helemaal verwen, eerst met mijn vingers en vervolgens met mijn tong.

»Ik kijk veel porno, hoewel ik weet dat echte seks weinig te maken heeft met wat ik online zie. Dat hebben mijn ouders me namelijk op jonge leeftijd al duidelijk gemaakt. Zo vind ik een footjob er altijd heel spannend uit zien. Dat zou ik ook weleens willen, een fijn meisje dat mij masseert met haar delicate voeten. Al weet ik wel dat ik niet te kieskeurig mag zijn. Ik zal al blij zijn als iemand eindelijk interesse in mij toont. Ik heb nog niet eens handjes vastgehouden.»

 

ONTHOUDING

 

KEN (34) «Ik masturbeer nooit, en voel dus ook niet de behoefte om te fantaseren. Ik heb dan ook geen erotische fantasieën, geloof ik. Voor seks moet je met twee zijn, zelfbevrediging vind ik iets voor mensen met weinig discipline. Mijn lichamelijke voldoening haal ik uit sport: ik sport heel veel.

»Ik heb weleens dating- apps en onenightstands geprobeerd – ik ben tenslotte al anderhalf jaar single. Maar seks is zo mechanisch geworden. Het bed induiken met iemand die je daarna nooit meer terugziet? Ik vind er weinig aan.

»Mijn ex-vriendinnen zijn nogal uiteenlopende types: ik heb dus al verschillende soorten seks uitgeprobeerd. Zo was er eentje fan van bdsm-achtige spelletjes. Toen ze tijdens de seks in mijn mond spuwde, was de pret voor mij snel voorbij. Geef mij maar gewoon een passionele vrijpartij met iemand die mij graag ziet. Liefde, dat is waar ik naar op zoek ben.»

 

PERVERS

 

MICHAEL (20) «In Europa gaan jongeren veel vrijer met hun seksualiteit om dan in Amerika, waar ik vandaan kom. Ik heb het gevoel dat mijn Europese generatiegenoten zich minder van andermans oordeel aantrekken. Ze lijken minder bang om dingen uit te proberen.

»Thuis overvalt me vaak het gevoel dat ik iets verkeerd doe, waarvoor ik elk moment kan worden terechtgewezen. Zo was ik een tijdje terug met een paar vrienden seksverhalen aan het uitwisselen. Ik vertelde hun dat ik het geil vind om mijn eigen sperma uit mijn vriendin te likken, nadat ik in haar ben klaargekomen. Dat viel niet in goede aarde. Mijn vrienden vonden dat raar, pervers zelfs. Die jongens willen nu niet meer met mij omgaan. Ik heb me lang zorgen gemaakt dat ik ziek was.

Maar nu weet ik – met dank aan mijn Europese vrienden – dat ik lang niet de enige ben die dat opwindend vind. Ik ben dus geen pervert – denk ik.»

 

RUW EN SPANNEND

 

MEHDI (23) «Bijna dagelijks spot ik wel iemand die mijn gedachten doet afdwalen: op straat, in de trein of tijdens een concert. Afhankelijk van het type persoon komen er dan twee verschillende soorten fantasieën. Als iemand er lief en zorgzaam uitziet, kan ik me al snel voorstellen hoe we samen bepaalde levensfases doorlopen. Dan fantaseer ik over hoe anders mijn leven er zou uitzien als ik met die persoon samen was, in plaats van met mijn huidige vriend. Maar mijn interesse kan net zo goed gewekt worden door iemand die zichzelf duidelijk niet goed verzorgt, veel drinkt en rookt, en er misschien zelfs angstaanjagend uitziet. Bij zulke ruigere types denk ik sneller aan seks. Dan fantaseer ik over hoe ruw en spannend het met hem zou zijn, over hoe hij me zonder toestemming onverwachts op de raarste plekken zou nemen.

Bij de bravere types stel ik mezelf als de dominantere persoon in de relatie voor die in alles het voortouw neemt: degene die de reizen plant, besluit om samen drugs uit te proberen. Maar bij die heftigere types kan ik me inbeelden dat ik juist de onderdanige van ons twee zou zijn.

»Helaas ben ik een onhandige verleider. Als ik niet gedronken heb, ben ik heel verlegen. Meestal ontglippen die opwindende onbekenden me, omdat ik hen niet durf aan te spreken.»

 

 

TOPPOLITICI

 

JAMES (33) «Mijn fantasieën zijn eigenlijk erg kinderlijk. Zo voel ik me enorm aangetrokken tot machtsbekleders, zoals vrouwelijke politieagenten, militairen of toppolitici. Ze zijn mysterieus en exotisch, maar wel bereikbaar. Er hoeft zelfs geen match qua karakter aan te pas te komen: het draait puur om hun status. Ik stel me dan voor hoe zulke mensen ook in bed hun macht proberen te behouden. Mijn fantasie gaat over het doorprikken van hun façade. Misschien komt die aantrekking op een vreemde, freudiaanse manier wel voort uit het gebrek aan fysieke intimiteit tijdens mijn kinderjaren. Mijn ouders waren voor mij een soort machtsbekleders van wie ik – vaak tevergeefs – affectie probeerde te winnen.

»Een andere, even kinderlijke fantasie is mijn voorliefde voor droevige meisjes die eruitzien alsof ze uit een een negentiende-eeuws schilderij zijn weggelopen: weeklagende nimfen. Twee keer heb ik een verhouding gehad met meisjes die er zo uitzagen. En hoewel we in beide gevallen voor geen meter bij elkaar pasten, bleef ik me toch erg aan dat ideaalbeeld vastklampen. Er bestaat wel degelijk een kloof tussen wat je dénkt dat je wilt, en wat je écht wilt.»

 

 

UITSTEL

 

CHARLES (34) «Mijn ultieme fantasie is een eindeloze vrijpartij waarbij
het orgasme zo lang mogelijk uitgesteld wordt, om zo schijnbaar eeuwigdurend genot te verkrijgen. Omdat het gevoel bíjna klaar te komen beter is dan het daadwerkelijke klaarkomen. Ejaculeren voelt vaak toch een beetje aan als verliezen.

»In mijn verbeelding laat ik die drang naar extase niet de overhand krijgen, waardoor ik voortdurend in die heerlijke zone van vlak voor het orgasme blijf hangen. Helaas heb ik nog niet voldoende zelfbeheersing aan de dag kunnen leggen om die fantasie waar te maken.»

 

WEBCAM

 

STEFANIE (38) «Ik heb veel visuele prikkels nodig, misschien wel meer dan de gemiddelde mens. Daarom fantaseer ik graag tijdens de seks. Dan laat ik bovenop de daad nog een extra filmpje lopen in mijn hoofd. Als ik vrij met mijn vriendin, beeld ik me tegenwoordig vaak in dat ik haar met iemand anders betrap. Mocht dat echt gebeuren, zou ik waarschijnlijk hard schrikken, maar in die verbeelding vind ik dat juist heel spannend.

»Ik dacht lang dat iedereen tijdens de seks fantaseerde. Maar met hoe meer mensen ik erover sprak, hoe meer ik erachter kwam dat dat niet zo is. Sterker nog, ik merk zelfs dat velen het abnormaal vinden. Alsof mijn partner niet volstaat, alsof ik een onverbeterlijke nymfomane ben. Vrouwen mogen blijkbaar geen té seksuele wezens zijn.

»Er wordt in onze samenleving veel te weinig over seks gesproken, terwijl het eigenlijk het enige is dat altijd heeft bestaan. Tijdens de daad durf ik weleens vragen of mijn partner geen fantasie wil delen, maar blijkbaar vindt niet iedereen dat even leuk. Soms beginnen ze dan wel aan een verhaal, maar vind ik het slecht verteld en knap ik af (lacht).

»Sinds kort waag ik me aan het schrijven van erotische kortverhalen. Zo schreef ik er onlangs eentje over mijn eerste ervaring met webcam-seks. Bijna dagelijks belde ik met een meisje dat ik erg leuk vond, maar ver weg woonde. Op een dag veranderde onze videocall plots midden in het gesprek in webcamseks. Het bizarre aan zulke seks is dat je ook jezelf ziet, alsof je naar porno zit te kijken waar je zelf in meespeelt. Het is best confronterend om jezelf van zo dichtbij bezig te zien.

Uiteindelijk heb ik met een smoesje opgehangen, omdat ik me door alle spanning niet lekker voelde.

»Ik zoek graag ongemak op. Het is heel menselijk, maar toch heeft iedereen de neiging het weg te moffelen. Terwijl juist dankzij dat ongemak een kwetsbaarheid ontstaat die je toelaat een échte verbinding met iemand aan te gaan.»

 

ZIJDEN DRAADJE

 

MARK (48) «Ik fantaseer nog niet zo lang. Of beter gezegd: pas sinds kort durf ik voor mijn fantasieën uit te komen. Daarvoor heb ik helaas eerst een misstap moeten begaan. Als je lang samen bent, kruipt de sleur er onvermijdelijk in. Na meer dan twintig jaar huwelijk was ons seksleven helemaal doodgebloed. Eén keer om de twee maanden 5 minuutjes in missionarishouding, meer zat er niet in. Dat volstond voor mij niet, en dus begon ik stiekem andere vrouwen te zien. Toen mijn overspel uitkwam, is de bom gebarsten. Ons huwelijk hing aan een zijden draadje. Maar in plaats van uit elkaar te gaan, besloten mijn vrouw en ik meer in ons seksleven te investeren. Voor het eerst in onze relatie bespraken we onze seksuele verlangens. Zo bleken we best veel fantasieën te delen, bondage bijvoorbeeld. Veel van onze fantasieën hebben we het voorbije jaar al samen waargemaakt.

»Staan nog op mijn to-do-lijstje: een trio en een bezoekje aan een parenclub. Hoewel me dat toch wat gevaarlijk lijkt. Net zoals mijn terugkerende fantasie over seks met ondergeschikten. Dan stel ik me voor hoe zo’n veel te jong meisje langskomt in mijn kantoor, haar rokje optilt, we elkaar kort plezieren en ze daarna even gezwind weer vertrekt. Maar zoiets gebeurt natuurlijk alleen in films. Misschien maar beter ook.

»Sinds we onze erotische fantasieën een plek in ons huwelijk hebben gegeven, is mijn vrouw erg veranderd. Ze speelt haar schoonheid nu meer uit en kleedt zich verleidelijker. Misschien krijgt zij binnenkort óók zin om te onderzoeken hoe groen het gras aan de overkant is, daar houd ik rekening mee. Het valt nog af te wachten hoe lang onze herstelde monogamie blijft duren.»

 

 

De namen zijn gewijzigd om privacyredenen.